Cultural Currency Conference | 17 t/m 19 november 2023

🟩 get that guap 💸

🟩 get that guap 💸

The Niteshop organiseert in samenwerking met de Nederlandse Unesco Commissie het eerste landelijke congres over de toekomst van Superdiverse steden. Het congres brengt perspectieven van een nieuwe generatie stedelingen op de toekomst samen. Van 17 t/m 19 november 2023 vinden er gesprekken, presentaties, workshops en een clubavond plaats vanuit de lens van post-colonial urban futurism in het Keilepand Rotterdam. Doorlopend kan de tentoonstelling Money Trees Is The Perfect Place For Shade worden bezocht.

TICKETS hier laan!

DAG 1 - vrijdag 17 november 

Vrijdagmiddag presenteert de Nederlandse Unesco Commissie samen met vertegenwoordigers uit the culture een advies aan demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (cultuur en media). Hierin staat de noodzaak om ruimte te maken binnen het cultuurbeleid voor the culture en het belang van the culture centraal. Het belooft een interactieve middag te worden waarin systeem- en leefwereld, formaliteit en informaliteit worden samengebracht. 

DAG 2 - zaterdag 18 november 

Zaterdag staat in het teken van de stad. Duik samen met Nnelg in de leefwereld van de jonge Nnelg uit de Bims. Ook presenteren we onze visie voor de migrantenstad van de toekomst. In een speculatief programma over de stad van de toekomst duiken we een dag in de Kruiskade van de 21e eeuw. Hoe zou dat idealiter eruit zien? En wat is de rol van burgers, beleidsmakers en artiesten in deze stad? Verwacht verbeeldingen van een Nederlandse Black Wall Street, een basisinkomen voor de Buurt en een hayek rijke Sauce circulatie. Politieke Jongeren, de Boekmanstichting en MVRDV joinen ons voor dit gesprek. We sluiten de dag af met een banger clubavond in CLUB CENTRAAL

Dag 3 - zondag 19 november 

Verwacht op zondag een internationaal symposium over architectuur en stedelijke inrichting. Hoe kijkt een nieuwe generatie stedelingen naar hun omgeving? Wat speelt er in steden zoals Rotterdam, Marseille en Brussel en wat hebben ze met elkaar gemeen? Vooraanstaande stedenbouwkundigen, architecten en buurtbewoners delen hun ideeën en werpen een blik op de toekomst. 

Money Trees Is The Perfect Place For Shade
Het decor van het congres is de doorlopende groepstentoonstelling, Money Trees Is The Perfect Place For Shade. De tentoonstelling richt zichop de leefwereld van een nieuwe generatie stedelingen in de migrantenwijk, oftewel de Buurt. Wat kenmerkt de Buurt en wat is de betekenis ervan? Welke gebruiken en tradities staan er centraal en welke codes horen bij het leven in de Buurt?

Met werken van Elizar Veerman, Gabriel Freitas, Hajar Benjida, Kevin Osepa en Romy Zhang.

Datum: 17 t/m 19 november 2023

Lokatie: Keilepand, Keileweg 9F, Rotterdam-West

TICKETS = free, Meld je hier aan!

Previous
Previous

Fly in Delfshaven: VPRO GIDS #42 - Dutch Design

Next
Next

Reclaiming The Block: editie N°2 - vrijdag 21 juli & zaterdag 22 juli 2023